BEPLANTING

 

In het Volkskrant Magazine van 9 april 2011 merkte Ben van Ooijen, oprichter van de ‘Tuinen van Appeltern’ het volgende op: “Vrijwel alle mensen willen een tuin. Ze willen, bewust of onbewust, groen om zich heen en contact met de natuur. Maar ze weten niet hoe.”

 

Klinkt dit u bekend in de oren?

Wordt u wel eens overvallen door een gevoel van teleurstelling als u uw eigen border overziet?

Zou u eigenlijk graag een boom in uw tuin hebben, maar weet u niet welke geschikt is voor uw formaat tuin?

 

Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op.

Graag help ik u bij de inrichting van uw tuin of border en zorg ik ervoor dat de juist plant op de juiste plaats staat.

Ook ben ik uw partner bij het realiseren van een tuin waarvan u het hele jaar kunt genieten en niet alleen die drie zomerweken wanneer al uw planten bloeien.

Prachtige border in de tuinen van Mien Ruys te Dedemsvaart

Groene tuin goedkoper dan tegeltuin

 

foto: www.dichtbij.nlEen tegeltuin lijkt goedkoper en makkelijker te onderhouden dan een tuin met daarin veel groen. Maar uit onderzoek van het Haags Milieucentrum blijkt dit niet waar te zijn. Een tuin die deels bestraat is, met terrassen en paden, en verder is beplant met onderhoudsvriendelijke planten – juiste boom op de juiste plek – is goedkoper en vraagt minder verzorging.

 

Wat het onderhoud betreft vraagt een betegelde tuin meer aandacht. De planten in pot dient men water te geven met warm weer en dienen vaker bemest te worden. Verder dient de beplanting vaker vervangen te worden. Ook het onkruid verwijderen tussen de bestrating dient regelmatig uitgevoerd te worden. Deze werkzaamheden heb je niet bij een groene tuin waarvan de bodembedekkers volgroeid zijn.

 

(passages uit het artikel ‘Groene tuin goedkoper in aanleg en onderhoud dan tegeltuin’, www.degroenestad.nl, 11 september 2012)

 

 

 

Gibraltarstraat 8, 2014 RT  Haarlem  |  M 06 - 23 794 873  |  E info@gerritmeijertuinen.nl  |  KvK-nummer 34218137