ACHTERGROND

 

Graag stel ik mij kort aan u voor. Mijn naam is Gerrit Meijer, gehuwd, vader van twee kinderen, wonend in Haarlem.

 

Na een studie politicologie en een carriѐre in de culturele sector besloot ik in 2002 te gaan doen wat ik altijd al zo leuk vond: in tuinen werken met planten. In 2005 rondde ik de driejarige beroepsopleiding ‘Ontwerpen&Beplantingsleer kleinschalig groen’ met goed gevolg af.

 

Na gewerkt te hebben bij een tuin- en landschapsarchitecte en twee verschillende hoveniers ben ik in 2004 voor mezelf begonnen. Hierna heb ik tuinontwerpen&beplantingsplannen gemaakt, tuinen aangelegd, en tuinen onderhouden voor met name particuliere opdrachtgevers.

 

In 2009 bracht ik in eigen beheer het fotoboek ‘Ode aan de Seizoenen’ uit over

de schoonheid &diversiteit van planten tijdens de seizoenen. Dit boek kreeg een positieve recensie in het tuintijdschrift ‘OnzeEigenTuin’. Ook heb ik diverse tuinworkshops gegeven bij Intratuin Cruquius en les gegeven in het vak Aanleg&Onderhoud bij het Wellantcollege MBO Aalsmeer.

 

Sinds 2011 richt ik me specifiek op tuinonderhoud, tuinrenovatie, en beplanting. Daarbij heb ik als missie tuinen groen te houden en bij voorkeur verder te vergroenen. Een tuin met veel planten draagt namelijk bij aan onze gezondheid, werkt verkoelend bij hitte, neemt water op bij extreme neerslag, en vergroot de biodiversiteit!

 

 

foto: Denise Poswick

Gibraltarstraat 8, 2014 RT  Haarlem  |  M 06 - 23 794 873  |  E info@gerritmeijertuinen.nl  |  KvK-nummer 34218137